Vitaliteitsweek

Vitaliteitsweek – Bij het opstellen wordt eerst hard gewerkt aan een inhoudelijk goed vitaliteitsplan. Uw directie, het management en alle projectleden moeten 100% achter dit plan staan om zoveel mogelijk profijt te behalen binnen uw organisatie. 

Er wordt in de eerste stap, de vitaliteitsweek, duidelijk geschetst waarvoor de vitaliteit wordt ingezet en wat de voordelen voor de medewerkers zijn! Er wordt hiermee gekozen voor een lange termijn aanpak. Mede met de vitaliteitsweek wordt bewustwording gecreëerd over het belang van vitaliteit. In deze week worden uw medewerkers gestimuleerd om zelf te ontdekken wat een vitale levensstijl is en wat dat hun oplevert.

Eventuele opzet vitaliteitsweek

De vitaliteitsweek bestaat uit:

  • Aankondiging via de mail
  • Een fruitpakket voor elke medewerker (voor thuis)
  • Een folder met alle informatie omtrent vitaliteit
  • Stoelmassages
  • Sportactiviteiten voor en na het werk
  • 3 dagdelen een vitaliteitscoach (inloop uur)
  • Verschillende sport wedstrijden (roeien)
  • Mini-gezondheidschecks
  • Vita break
Vitaliteitsweek vitaal

Vitaal

Samen naar een vitaler werkklimaat! 

Hou vol!

Een team met één taak zal het langer volhouden!

Top start!

Een betere start is er niet. Alle neuzen dezelfde kant op

Wat is vitaliteit eigenlijk?

Wie fit en vitaal is, werkt daardoor met meer plezier en meer energie. Dit is niet alleen fijn voor de werknemer, maar ook erg fijn voor de werkgever. Aan die vitaliteit kunnen beide partijen iets doen. De werknemers kunnen dit doen door bijvoorbeeld gezond te eten en voldoende te bewegen. De werkgever kan dit doen door te zorgen voor een gezonde werkomgeving en door de gezondheidsrisico’s binnen uw organisatie te kennen.

Het werken aan vitaliteit en gezondheid is voor ieder persoon anders. De één sport en beweegt al voldoende van zichzelf en wilt verder ook niks aanpassen van zijn dagelijkse eet- of beweeggewoonte. En de ander wilt juist meer balans brengen tussen het werk en het privéleven. Dit betekent natuurlijk dat werknemers er zelf heel veel kunnen aan kunnen doen. Maar het helpt daarnaast ook enorm erg als je als werkgever dit bewustzijn stimuleert. Wij als Vitaliteit Medewerkers helpen u vooral om de werknemers in beweging te brengen en te laten sporten, die dit minder makkelijk uit zichzelf doen. Op deze manier kunt u de duurzame inzetbaarheid binnen uw gehele bedrijf vergoten!

Vitaliteitsschijf

De “nieuwe” schijf van vijf. De vitaliteitsschijf is een algehele benadering van het begrip vitaliteit. In de visie van Vitaliteit Medewerkers bestaat vitaliteit uit het bewust in balans zijn van een aantal aspecten: een goede balans van geest (psychologisch), omgeving (ecologisch), lichaam (fysiologisch) en zingeving (filosofisch). Het gaat hierbij dus om het ontbinden van de energie. De vitaliteitsschijf is dus eigenlijk een hulpmiddel dat in één oogopslag kan laten zien hoe je vitaler kunt leven en welk aspect je dus moet gaan veranderen om het perfect op orde te krijgen.

Vitaliteitsweek

Bezoek adres