Stoppen met roken op bedrijfslocatie

Stoppen met roken op bedrijfslocatie – Bent u benieuwd welke voordelen het heeft wanneer u rookvrij personeel in dienst heeft? Gaat de vitaliteit van uw bedrijf en medewerkers omhoog? Gaat het ziekteverzuim omlaag? Zorgt het voor meer productiviteit op de werkvloer? Gaan uw medewerkers langer doorwerken? Dit zijn allemaal vragen waarop het antwoord “ja” is! Stoppen met roken heeft enorm veel voordelen en hieronder wordt beschreven wat de positieve invloed is hiervan. 

Stoppen met roken heeft dus een positieve invloed op alle bovenstaand genoemde onderwerpen. Als u deze positieve invloed en voordelen leest, waarom zou u dit dan niet faciliteren en aanwakkeren in uw bedrijf? U krijgt volledig inzicht in de tevredenheid en succespercentages van uw medewerkers. Daarnaast zult u ervaren dat de productiviteit en vitaliteit van uw gestopte werknemers omhoog gaat.

Een leuk feitje wat ook kan motiveren is dat 3 rookpauzes per dag gelijk staat aan 3 weken extra vakantie per jaar!

Stoppen met roken op bedrijfslocatie, uw bedrijf volledig rookvrij?

We zien dat tegenwoordig gelukkig steeds meer bedrijven en organisaties de keuze maken om volledig (of gedeeltelijk) rookvrij te worden/zijn. Er zijn dan dus geen (of bijna geen) rookplekken meer aanwezig binnen uw bedrijf en/of rondom uw bedrijfslocatie. Wij als Vitaliteit Medewerkers vinden dit natuurlijk een fantastische stap, maar tevens ook een enorme uitdaging. Het is een enorme uitdaging, omdat er met veel zaken rekening moet worden gehouden. Bijvoorbeeld moet er rekening worden gehouden met de documentatie, de communicatie en het beleid. Een rookvrij bedrijf worden is een groot proces waarover heel goed nagedacht moet worden en waarbij enige expertise goed op zijn plaats is. Daarom gaan wij als Vitaliteit Medewerkers u en uw bedrijf/organisatie helpen! Bent u toe aan een rookvrij bedrijf en rookvrij personeel, laat het ons dan snel weten!

Stoppen met roken op bedrijfslocatie

Snel geholpen

Minder ziekteverzuim en een verbeterde teamband!

Lage drempel 

Uw organisatie ademt  vitaliteit!

Minder verzuim

Geschikt voor grote en kleine bedrijven!

Uw bedrijf rookvrij in 5 stappen

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor gericht beleid op het gebied van personeel en welzijn. Dit betekent dat er aandacht is voor de gezondheid en vitaliteit van uw bedrijf en medewerkers, maar ook aandacht voor de inrichting van de werkomgeving van uw medewerkers. Een rookvrije werkomgeving is het belangrijkste onderdeel voor deze aanpak. Vanuit de expertise van Vitaliteit Medewerkers begeleiden wij bedrijven met het implementeren en opzetten van de 5 stappen naar een rookvrij bedrijf/organisatie. Door ons brede draagvlak en onze positieve communicatie zorgen wij voor een succesvolle route naar uw rookvrije bedrijf of organisatie.

Door ervaring met eerdere bedrijven en onderzoeken hebben wij dus een 5-delig stappenplan ontwikkelt die uw bedrijf gaat helpen. Deze 5 stappen uit het stappenplan kunnen als routekaart dienen voor de aanpak binnen uw organisatie. Als u er voor kiest om met ons stappenplan aan de slag te gaan, hebben wij per stap voorbeelden en communicatiemateriaal uitgewerkt die persoonlijk kunnen worden gemaakt voor uw bedrijf. Op deze manier kunnen we met een nauwkeurig plan een succesvol en positief project neerzetten. We hebben de 5 stappen uit het stappenplan als ondersteuning van een geheel plan. Hierbij is bijvoorbeeld ondersteuning en voorlichting van uw werknemers die graag willen stoppen met roken essentieel. Samen met u maken we een plan op maat met daarin de volgende stappen:

Draagvlak & Doel

Planning & Timing

Ondersteuning & Maatregelen

Uitrol & Communicatie

Evalueren & Monitoren

Bezoek adres